#SundayCafe The December Co.

The December Co.

Every Sunday, instead of going to church, I go to my own sanctuary for urban prayers: cafe. This Sunday like any other Sunday, going to a new cafe that I’ve never been to and having our chill time is no stranger.

This small coffee space lies on the first floor of the old apartment complex that existed since the old Saigon era. Unlike any other cafes in Saigon,  The December Co., possesses its own urban theme and charm.

The interior enchants me with its white and urban painting placed soulfully around the corners. This is a place where Instagrammers sought for photogenic #handsinframe kind of photos. Located on the busy yet beautiful street Ly Tu Trong, tamarin trees gave this coffee shop a fresh and natural view outside of the window. Its drinks are at its basis from Italian coffee to urban mixes, which give you safe choices to order. But my Capuccino was in blue porcelain cup, how photogenic is that.

Follow me next Sunday for more!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

The December Co.

Mỗi Chủ Nhật, thay vì đi đến nhà thờ, tôi tìm đến những góc bình yên để cầu nguyện ở những quán cafe. Chủ Nhật này cũng không ngoại lệ, một góc mới mà mình chưa tới, ngồi lơ thơ cho hết buổi sáng thanh bình.

Quán cafe nhỏ xinh này nằm trên lầu một của chung cư cũ tồn tại từ thời Sài Gòn cũ. Không như mọi quán khác, The December Co., có một chủ đề nhất quán và cái duyên lạ lạ.

Nội thất khiến những người dùng Instagram thích thú với không gian trắng ăn hình và những bức hoạ cận đại đặt quanh. Nằm trên con đường bận rộn Lý Tự Trọng, những cây me cho góc nhìn ra cửa sổ một cảm giác thật thoáng mát và tự nhiên dù đang sống giữa trung tâm đô thị. Nước uống xin không bàn nhiều vì bạn có những lựa chọn an toàn nhất có thể. Nhưng ly Capuccino của tôi được nằm trong chiếc cốc sứ màu xanh, ăn hình quá đi mất.

Theo dõi chuyến dạo quanh những góc hay ho vào Chủ Nhật tới nhé!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

One thought

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s